future-talent.nl

LOOP- EN COÖRDINATIETRAININGEN

Minuten

WAT WE GAAN DOEN:

 

Een voetballer profiteert van een motorische veelzijdigheid. Als iemand makkelijk beweegt en makkelijk loopt dan heeft degene een voorsprong op het aannemen van de bal, het beslissen van waar de bal heen moet en de stap erna. Beter kunnen lopen en bewegen gekoppeld aan een betere balbeheersing. Balans en coördinatie training is een voorwaarde om een sport goed en verantwoord uit te oefenen.

Welke verschillende trainingsonderdelen zijn er:

COÖRDINATIE een goede coördinatie vereist een harmonische samenhang tussen verschillende spiergroepen. FTA besteedt hier veel aandacht aan, zeker als voetballer jong is, is deze training uitermate geschikt.
EXPLOSIVITEIT heeft alles te maken met snel zijn op de eerste meters, sprongkracht is hierbij een belangrijke schakel samen met reactievermogen en kracht.
WENDBAARHEID wil zeggen snel van richting kunnen veranderen om zodoende de tegenstander af te schudden (aanval) of om juist dicht bij de tegenstander te blijven(verdedigen).
SPIERKRACHT maakt fysiek sterker en is onontbeerlijk bij het sprinten. Door te trainen met specifieke weerstandsoefeningen kan de voetballer o.a. meer druk zetten tijdens de afzet.
UITHOUDINGSVERMOGEN in de vorm van meerdere sprintjes kunnen en moeten maken om mee te kunnen blijven doen aan het spel.

Looptrainingen worden door FTA aangeboden.

1 – 1 TRAINING

Loop Performance

FTA TRAINEN OP MAAT

OVERIGE ACTIVITEITEN

KEEPERSTRAINER

SPELER PERFORMANCE

1 – 1 TRAINING

Loop Performance

KEEPERSTRAINER

FTA TRAINEN OP MAAT

OVERIGE ACTIVITEITEN

SPELER PERFORMANCE